מיתוסים

הרזיה > הרזיה לנוער > מיתוסים

אל תאמינו לכל מה שאתם שומעים….

בתפוח אדום יש יותר קלוריות מתפוח ירוק
לא נכון. כמות הקלוריות נקבעת על-פי כמות הפחמימות (הסוכר), ואין לנו אפשרות לדעת את תכולת הסוכר בפרי על-פי טעמו. התפוח הירוק מכיל חומצות התורמות לטעם החמוץ אבל אין הבדל בכמות הסוכר בין תפוח ירוק לתפוח אדום. שניהם מכילים אותה כמות סוכר, ולכן גם את אותה תכולה קלורית.

פעילות גופנית גורמת לשומן להפוך לשריר
לא נכון. אי אפשר להפוך רקמה מסוג מסוים לרקמה אחרת ולכן שומן לא יכול להפוך לשריר וגם לא להפך.

פעילות גופנית גורמת לעייפות
לא נכון. פעילות גופנית קבועה ומתונה מסייעת בהפגת העייפות, מקנה רוגע ומסייעת בהפחתת מתחים ובשיפור מצב הרוח.

חלב גורם לליחה, דלקות אוזניים וגירויים במערכת הנשימה
המיתוס נבדק ומעולם לא הוכיח את עצמו. לעומת זאת, לחלב ומוצריו נמצאו הרבה מאוד יתרונות: מעבר ליתרון שבסידן ובחלבון איכותי, מחקרים רבים מראים כי צריכה מרובה של מוצרי חלב תורמת לשמירה על משקל הגוף, וכי אנשים שצורכים יותר מוצרי חלב הם רזים יותר.

שתיית מים מרובה גורמת לצבירת נוזלים ולעלייה במשקל
לא נכון. שתיית מים עוזרת לתחושת השובע ולירידה במשקל, ולמעט מקרים של אי ספיקת לב או כליות, בהם יש צורך לצרוך נוזלים בכמות מוגבלת, שתיית מים מבורכת.

תזונה נבונה מושתתת על הפרדת מזונות
לא נכון. דווקא השילוב בין המזונות מביא לסינרגיה בערך התזונתי שלהם. מצוין לשלב מנת דגנים עם מנת קטניות(עדשים+אורז לדוגמא), מנת דגנים עם מוצר חלב(דגני בוקר+יוגורט) או ירק/פרי המכיל ויטמין C עם מוצר מזון צמחי המכיל ברזל (גמבה+פול/עדשים).

סוכר חום בריא יותר מסוכר רגיל
לא נכון. סוכר חום הינו סוכר פחות מזוקק מסוכר לבן, ונחשב ליותר טבעי, אך גם הוא עובר עיבוד תעשייתי ואינו מכיל פחות קלוריות. בנוסף, הרבה פעמים מדובר בסוכר לבן שהוסף לו צבע מאכל.

תרד עשיר בברזל
נכון. למרות שתרד אכן מכיל ברזל, הברזל שבתרד אינו זמין לבני האדם, כי ספיגתו מעוכבת על ידי חומצה פיטית הנמצאת בתרד.

חמוץ או חריף שורפים שומן
לא נכון. הם אולי טעימים יותר לחלק מאיתנו, אבל אל תתלו בהם תקוות להרזיה.