מרק סלרי

מצרכים ל 4 מנות
כל מנה 0 מ"ג כולסטרול, 60 קלוריות לספל

- 2 ראשי סלרי גדולים,על הגבעולים,חתוכים לקוביות גדולות
- 6 כוסות מים
- 2 בצלים בינוניים,פרוסים לרוחבם לפרוסות עבות
- 1 כף אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
- מלח ופלפל לבן לפי הטעם

להגשה: 1 כוס צנון או מלפפון טרי, חתוכים לקוביות קטנות.

מנקים היטב את הסלרי ומשרים לדקות אחדות במים קרים, כדי להניח לחול לשקוע.
שמים בסיר את קוביות הסלרי,המים והבצל ומבשלים על אש נמוכה 15-20 דקות. מוסיפים את אבקת המרק ומתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם.
מעבירים את כל הירקות ומחצית מכמות הנוזלים לממחה ומרסקים למחית חלקה. מחזירים את המחית אל הסיר עם יתרת הנוזלים ומביאים שנית לרתיחה.
מגישים חם מאוד, עם קוביות צנון או מלפפון טרי