מרק ירקות בנוסח סיני

מצרכים ל 8 מנות
כל מנה 0 מ"ג כולסטרול, 35 קלוריות לספל

- 6 כוסות מים
- 1 כף גדושה אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות מיץ לימון
- 3 חלבונים
- 3 כפות מים
- 1 כוס פטריות,טריות או משומרות, פרוסות
- 3/4 כוס גרעיני תירס מוקפאים, מופשרים
- 1/2 כוס גבעולי בצל ירוק, חתוכים לפיסות באורך 2 ס"מ
- פלפל לבן לפי הטעם
- 2 כוסות עלי חסה,קצוצים לרצועות דקיקות

יוצקים את המים לסיר גדול ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אבקת המרק,מיץ הלימון ורוטב הסויה, מביאים שנית לרתיחה ומנמיכים את האש.יוצקים את החלבונים לכוס,מוסיפים את המים וטורפים היטב בעזרת מזלג.
יוצקים את התערובת בזרם דק אל המרק הרותח, תוך בחישה מתמדת. מוסיפים את הפטריות,התירס והבצל הירוק.מתבלים במעט פלפל לבן,מביאים שנית לרתיחה,מנמיכים את האש ומבשלים ללא כיסוי 2-3 דקות. מסירים מן האש,מוסיפים את רצועות החסה ומגישים מיד בצלחות מחוממות.(מומלץ לחמם את הצלחות משום שהחסה מצננת מעט את המרק).
הערה: אין מתבלים מרק זה במלח משום שאבקת המרק ורוטב הסויה מלוחים דיים