מדוע קשה לרזות בחורף?

  1. כאשר קר וגשום חשים צורך בחימום הגוף.
  2. בחורף נוטים להתכרבל יותר וקשה יותר להיות פעילים ודינאמיים או לעסוק בספורט. כל אלה מקטינים את כמות האנרגיה הנשרפת.
  3. בחורף מחשיך מוקדם. פחות שעות אור ופחות פעילות גורמים לירידה בכמות הסרוטונין בדם. ירידה בכמות הסרוטונין גורמת לנטייה למצבי רוח ירודים שפוגעים במוטיבציה לרזות.
  4. בחורף קיימת תשוקה רבה יותר לפחמימות שכן הפחמימות גורמות להגברת ההפרשה של סרוטונין שרמתו,כאמור,יורדת בחורף. מצב הרוח אומנם משתפר אולם עודף הפחמימות לא בדיוק עוזר לרזות.
  5. הבגדים הרחבים מסתירים את עודפי השומן והמוטיבציה לרזות קטנה.
  6. בגלל הקור,החשק לאכול ירקות חיים יורד באופן משמעותי. כידוע,הירקות החיים עשירים במינרלים,בויטמינים,בסיבים ובמים ודלים באבות מזון ואנרגיה. על כן ניתן לצרוך כמויות גדולות שלהם ללא פחד מהשמנה. את מקומם של הירקות תופסים בדרך כלל דברי מאפה וחטיפים עשירים באנרגיה.

קשה לרזות אך אפשרי , שכן :

  1. המזון איננו מחמם את הגוף, הוא מספק אנרגיה.
    אם קר- אפשר להתלבש בצורה חמה, לשתות משקה חם או להעלות את הטמפרטורה בחדר.
  2. למרות הגשם והקור, ניתן עדיין למצוא ימים לפעילות גופנית. כמו כן סוגי פעילות מסוימים בחדר כושר, כגון הליכונים או בריכות מחוממות, אינם תלויים במזג האוויר.
  3. אולי מצב רוח ירוד כתוצאה מירידת הסרוטונין יגרום להרזיה איטית יותר, אך מכאן ועד לשבירה או לבלתי אפשרי- המרחק רב.
  4. התשוקה לפחמימות בעייתית אך ניתנת לפתרון בעזרת תכנון נכון של הארוחות שיכילו בעיקר פחמימות מורכבות ופחות פשוטות.
  5. ברגעים שנמצאים במקלחת או לפני השינה אפשר להביט במראה ולראות את מה שמסתירים בגדי החורף הגדולים.
  6. במקום ירקות חיים, אפשר להרבות בירקות מבושלים ומרקים. בישול הירקות מעשיר אותם בנוזלים,מרכך את התאית ומכין את הירקות לקראת עיכול טוב יותר במעיים. הטענה שבישול הירקות פוגע בחיוניותם או מפחית את ערכם הקלורי-אינה נכונה.

תוספת מי הבישול לירקות בצורת מרק חם היא צורת הכנה טעימה,משביעה,דלת אנרגיה ומקובלת מאוד בחורף. הסוד של המרק כמשביע הינו:

  • בהיותו חם לא ניתן לאכלו מהר,ועל כן מתקבלת תחושת שובע מהירה.
  • מרק הירקות הינו דל אנרגיה ולכן ניתן לצרוך ממנו כמות גדולה ללא חשש מהשמנה.